بررسی تاریخچه

روغن برگاموت یا ترنج از پوست ترنج استخراج می شود. اگر از طرفداران چای گوزل هستید، از ترنج برای طعم دادن به آن استفاده می شود.

اولین درخت ترنج در جنوب شرقی آسیا کشف شد.این درخت در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان رشد کرده است ، اما شهرت و نام خود را از شهر برگامو در جنوب ایتالیا به دست آورده است.

عطر و بوی آرام بخش و طعم تند آن او را در طیف های گسترده ای از کارها مورد استفاده قرار داده است.

طرز استفاده از روغن ترنج

رایحه ترنج در بسیاری از محصولات آرایشی آقایان و خانم ها مورد استفاده قرار گرفته است. رایحه آن را می توان در عطرها ، ادکلن ها، لوازم آرایشی و مواد آرایشی یافت. روغن ترنج خوراکی را می توان به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی و نوشیدنی استفاده کرد و همچنین دارای ارزش دارویی بالایی است.

هشدار: اسانس برگاموت را نباید بدون مکمل و افزودنی بر روی پوست استفاده کرد. باید آن را با روغن های مکمل مانند روغن نارگیل یا روغن معدنی مخلوط کرد و به عنوان نرم کننده پوست استفاده کرد. روغن برگاموت همچنین می تواند با بخار آب مخلوط شده و به عنوان یک درمان آروماتراپی مورد استفاده قرار گیرد.

آروماتراپی با روغن برگاموت یا ترنج

روغن برگاموت را می توان به عنوان تسکین دهنده یا به عنوان یک درمانگر آروماتراپی استفاده کرد. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید:

روغن ترنج را با روغن هایی که در قسمت قبل توضیح داده شد یا چیزی که مد نظرتان است مخلوط کنید تا به عنوان لوسیون برای بدن یا برای ماساژ استفاده کنید.

دو تا پنج قطره روغن برگاموت را به محصولاتی مانند شستشوی بدن ، شامپو و شستشوی صورت اضافه کنید.

از آن به عنوان ماده ای در آروماتراپی استفاده کنید. به عنوان مثال ، روغن ترنج را می توان به شمع های خانگی معطر و به عنوان خوشبو کننده هوا استفاده کرد. همچنین می توانید آن را با آب بخار کنید تا رایحه آن در یک اتاق پخش شود یا آن را به گلدان اضافه کنید تا گلدانتان به رایحه آن آغشته شود.

برای استفاده کردن به عنوان عطر و خوشبو کننده روغن آن را با یک دستمال خیس آغشته کنید و سپس به لباس های خود بمالید.

روغن برگاموت برای آکنه و پوست

روغن ترنج دارای خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی است. ممکن است روغن ترنج را به عنوان یک درمانگر لکه ای موثر برای درمان آکنه در افرادی که پوست حساس ندارند، مورد استفاده قرار داد. همچنین ممکن است خصوصیت تسکین دهندگی آن در برابر کیست و جوش های دردناک مؤثر باشد.

استفاده از روغن ترنج به عنوان یک لکه بر:

روغن ترنج مخلوط شده با روغن های مکمل ذکر را مستقیماً روی جوش ها ، کیست ها و جوش های سرسیاه قرار دهید.

بهترین زمان شب تا صبح است.

از این روش درمانی در طول روز یا زمانی که در معرض نور خورشید هستید استافده نکنید و استفاده از این درمانگر را رها نکنید.

همچنین می توانید روغن رقیق شده آن را درون آب یا با شستشو دهنده مورد استفاده خود مخلوط کرده و به عنوان شستشوی صورت یا غیره استفاده کنید.

استفاده از روغن برگاموت برای مو

علاقه مندان به روغن برگاموت (و افرادی که عاشق موهای نرم و خوش حالت هستند) این روغن توانایی نرم کردن و لعاب دادن به موهای فِر را دارد. شواهد حاکی از آن است که روغن ترنج می تواند برای پوست سر تسکین دهنده باشد.

برای استفاده ، چند قطره را در شامپوی خود بریزید. همچنین می توانید یک یا دو قطره را با یک قاشق غذاخوری روغن مکمل ذکر شده مخلوط کرده و به عنوان یک درمانگر آن را به پوست سر خود بمالید و ماساژ دهید.

استفاده از روغن ترنج با سایر روغن ها

بسیاری از روغن های دیگر می توانند مزایای مشابهی را ارائه دهند. حتما آن را با مواردی که مورد علاقه شماست آزمایش کنید و آنها را با یکدیگر مخلوط کنید. برخی از آنها شامل موارد زیر هستند:

روغن اسطخدوس: اسطخدوس رایحه ای کلاسیک برای آروماتراپی است. این اغلب در محصولات پوستی ، مو و محصولات آکنه و برای درمان استفاده می شود.

روغن درخت چای: با توجه به خاصیت ضد باکتریایی ، روغن درخت چای ممکن است با آکنه و تسکین التهاب پوست کمک کند.

روغن بابونه: بابونه به عنوان یک خوشبود دهنده بر روی پوست ، باعث خوشبویی و معطر شدن می شود.

فواید روغن ترنج

تحقیقات زیادی برای کشف فواید روغن ترنج انجام شده که شامل موارد ذیل است:

کاهش استرس

یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۵ در یکی از موسسه های تحقیقاتی ژاپن انجام شد که نشان داد روغن ترنج استنشاق شده با بخار آب باعث کاهش احساس اضطراب و خستگی می شود.

به همین ترتیب ، مقاله ای در سال ۲۰۱۳ منتشر شده در مجله Current Drug TargetsTrusted Source گفته شده که آروماتراپی با ترنج (در بین سایر روغن ها) می تواند افسردگی ، اضطراب و سایر اختلالات اخلاقی را با آزادسازی دوپامین و سروتونین که از استنشاق آن در مغز آزاد می شود باعث تسکین این وضعیت شود.

با مسمومیت غذایی مبارزه می کند

Linalool ، ترکیبی است که در ترنج یافت می شود ، گاهی اوقات می تواند در از بین بردن انواع باکتری هایی که باعث بیماری های ناشی از مسمومیت غذاییمؤثر باشد.

یک منبع معتبر در سال ۲۰۰۶ به بررسی اثر ترنج در از بین بردن چندین گونه باکتری بر روی پوست مرغ و برگهای کلم پرداخت. باکتری های مورد آزمایش قرار گرفتند عبارت از:

استافیلوکوکوس اورئوس

لیستریا مونوسیتوژنز

باسیلوس سرئوس

E. coli O157

Campylobacter jejuni

یافته های مطالعه نشان می دهد که روغن اسانس ترنج در برابر این نوع باکتریها مؤثر است ، اما همچنین باید مطالعات بیشتری انجام شود.

یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۶ ، تأثیر اسانس ترنج بر روی انواع گونه هایی از لیستریا مونوسیتوژنز ، باکتری هایی که باعث عفونت لیستریوز می شود ، آزمایش کردند. محققان از نمونه های لیستریا که از منابع مختلفی از جمله در ماهی و مرغ وجود داشتند در این آزمایش استفاده کردند.

فرمولاسیون مختلف ترنج در جلوگیری از رشد نمونه‌های مختلف این باکتری ، دارای اثرات ضعیف و قوی بود. با توجه به تغییرپذیری ، محققان نتیجه گرفتند که باید اثر اسانس ترنج در برابر باکتری های مواد غذایی بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.

کلسترول را کاهش می دهد

یک منبع معتبر که بر روی انسان و حیوانات تحقیق می کرد در سال ۲۰۱۶ مقاله ای چاپ کرد که نشان می داد فلاونوئیدهای موجود در ترنج می توانند به کاهش سطح چربیها کمک کنند ، اگرچه هنوز مکانیسم دقیق ترنج در بهبودی این بیماری مشخص نیست.

یک منبع معتبری که درباره حیوانات تحقیق می کرد در سال ۲۰۱۸ ، این منبع معتبر این یافته را تأیید کرد. همچنین مشخص شد که پلی فنول های موجود در ترنج دارای اثر ضد التهابی است که کبد موش هایی که دچار بیماری کبد چرب (غیر الکلی) بودند بهبود یافتند.

درد و التهاب را کاهش می دهد

Linalool و carvacrol ترکیباتی هستند که در روغن ترنج وجود دارد. یک بررسی در سال ۲۰۱۷ از مطالعاتTrusted Source ، تأثیر چندین ترکیب روغن برای تسکین درد و سایر بیماری ها در انسان و حیوانات را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

مشخص شد که هر دو ترکیبات linalool و carvacrol که در داروهای ضد درد ، ضد تشنج و ضد التهاب استفاده می شود می توان آن را بصورت مالشی بر روی قسمتی از پوست که دچار التهاب است مالید.

این بررسی همچنین به ما می گوید که اثرات بالقوه و سم شناسی روغن ها در انسان نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

خطراتی که با استفاده از روغن ترنج می تواند گریبان گیرمان کند

روغن برگاموت در بعضی از افراد می تواند برای پوست شان تحریک کننده باشد ، به خصوص هنگامی که با روغن های مکمل مخلوط نشود. روغن های مکمل مخلوط شده با روغن ترنج گاهی اوقات می توانند درماتیت آلرژیک ایجاد کنند.

علائم واکنش آلرژیک یا حساسیت به روغن ترنج ممکن است شامل موارد زیر باشد:

قرمزی

کندوها

احساس سوزش

تاول

درد

قبل از استفاده می خواهید بهتر است ابتدا روغن را آزمایش کنید. ناحیه ای به اندازه نصف کف دست خود را با روغن ترنج مخلوط شده با روغن مکمل بمالید. اگر در طی ۲۴ ساعت واکنش آلرژیک مشاهده نکردید، بدانید که استفاده از آن برای شما بی خطر است.

توجه داشته باشید که استفاده از این روغن ها بر کودکان ، حیوانات خانگی یا زنان باردار شاید تأثیر منفی بگذارد.

برگاپتن ، ترکیبی که در روغن ترنج یافت می شود ، در یک مطالعه کوچک فتوتوکسیک در سال ۲۰۰۱ نشان داد این ترکیب باعث می شود که پوست هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید تحریک یا آسیب نبینید.

علاوه بر اسانس ، محصولات حاوی ترنج مانند عطر ممکن است باعث واکنش پوستی شود. اگر نگران حساسیت پوست خود به نور خورشید هستید، به دنبال روغن ترنج باشید.

مصرف روغن ترنج به صورت بلع مضر است. حتی استنشاق یا استفاده از این روغن به صورت موضعی می تواند در مصرف دارو هایی که پزشکتان تجویز کرده اختلال ایجاد کند. برخی از داروهای خاص مانند سیپروفلوکساسین ، آنتی بیوتیک ، باعث افزایش حساسیت پوست تان به نور خورشید می شود که تأثیر منفی روغن ترنج را افزایش می دهند.

مهم است که قبل از استفاده از روغن ترنج با سایر داروهایتان آن را بررسی کنید. یک راه برای انجام این کار وجود دارد آن هم صحبت با داروساز یا پزشکتان در مورد داروهایی که شما مصرف می کنید و ممکن است در با مصرف این روغن تداخل داشته باشد.

در آخر

تحقیقات نشان داده که توانایی روغن ترنج در کاهش التهاب ، کاهش کلسترول و افزایش خلق و خوی مثبت موثر است.

این روغن می تواند باعث تحریک پوست یا واکنش های آلرژیک در برخی از افراد شود. همچنین می تواند باعث ایجاد حساسیت به نور خورشید شود و نباید روی پوست که در معرض نور خورشید قرار دارد باقی بماند.

روغن برگاموت دارای رایحه ای دوست داشتنی است و ممکن است جزئی از عطر مورد علاقه شما باشد. همچنین به عنوان یک روغن درمانگر مورد استفاده قرار می گیرد که می توانید از آن استفاده کنید. بهتر است از رقیق شده آن با روغن های مکمل یا آب مطمئن شوید تا اثرات منفی برای شما نداشته باشد.

برای استفاده از محصولات این میوه از فروشگاه ما دیدن کنید….

منبع: www.healthline.com

  • محراب حیدری
  • بهمن 20, 1398
  • 1303 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی فروشگاه امیتان
ارسال پیام با واتس اپ